Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Követők

Serinus

Napi pályázat

blogavatar

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok, pályázati hírek, pályázati konyhabeszéd.

Címkefelhő

pályázat (9)művészeti pályázatok (2)ösztöndíj (2)GINOP pályázat (1)hitelprogram (1)kulturpont.hu (1)KKV pályázatok (1)mikrovállalkozás (1)Otthon Melege program (1)forrásfigyelő.hu (1)FHB (1)energiakorszerűsítési pályázatok (1)pafi.hu (1)élelmiszer szkenner (1)food scanner (1)nemzetközi pályázat (1)Horizon 2020 (1)pályázatok (1)háztartási gépcsere pályázat (1)pályázatírás (1)pályázatfigyelő (1)pályázatmenedzser.hu (1)újságíró (1)Magyar Turisztikai Ügynökség (1)betlehem (1)szoborpályázat (1)MTÜ (1)alkotói pályázatok (1)2019 (1)kormánytisztviselő (1)közigazgatási ösztöndíj (1)képzőművészeti pályázat (1)pop-up kiállítás (1)sajtófotós (1)USA (1)ékszertervező pályázat (1)journalist (1)pop-up store (1)művészet (1)műtárgy (1)karácsonyi vásár (1)otthon melege program (1)hulladékgazdálkodás (1)közpénz (1)fotópályázat (1)Kossuth tér (1)korrupció (1)infografika (1) teherhajó (1)konténer (1)Transparency International (1)MTESZ székház (1)építészeti pályázat (1)menekültek (1)plakátpályázat (1)refugees (1)művészeti pályázat (1)jelmeztervezői pályázat (1)Luc Besson (1)sci-fi (1)film (1)rezidencia program (1)digitális média (1)EU-s pályázat (1)Közpénzfigyelő (1)hőtérkép (1)EU-s beruházás (1)Norvég Alap (1)talajszennyezés (1)levegőszennyezés (1)Zöld ipari innováció (1)Ingatlanhasznosítás (1)fesztivál (1)média pályázatok (1)innovációs alap (1)google (1)újságírás pályázat (1)online újságírás pályázat (1)közösségi programok (1)kiadó iroda (1)kiadó üzlethelység (1)környezetbarát termelési technológia (1)

Kedvencek

greenglobe greenglobe

Kreatív zöld ötletek. Környezettudatos gondolatok. Fenntartható szemellenz...

365 környezettudatos ötlet 365 környezettudatos ötlet

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlőd...

katona katona

...

pont!budapest pont!budapest

A blog, ami Pont arról szól, ami Téged érdekel a városban....

Napi pályázat Napi pályázat

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok,...

Nemcsak a bemutathatsz egyet a korrupciónak, hanem nyerhetsz is például kétszázezret!

Közpénz?! Van közöd hozzá?! Igen, van! Miként mondhatod el a véleményed a közpénz elherdálásáról, a közbeszerzések átláthatatlanságáról vagy a törvénytelen közbeszerzésekről, a közbeszerzésekkel kapcsolatos problémákról és a közbeszerzésekhez kötődő korrupcióról? Készíts infógrafikát, javasolj megoldásokat a problémákra és cserébe akár kétszázezer forintot is nyerhetsz

A Transparency International új pályázatán a három díjazott bruttó 200.000, 150.000 vagy 100.000 forintot kap, a díjaikat pedig az 'Átláccó" Fesztiválon vehetik át.  

A pályaműveket 2015. november 27.-ig kell eljuttatni a pályázati honlapon megadott címre. 

Tovább

Így nyerhetsz Nikon fényképezőgépet és objektívet!

A Nikon legújabb pályázatán az amatőr kategória nyertese egy Nikon 1 J5 fényképezőgépet és egy Nikkor VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívet, a profi kategória győztese pedig egy Nikon D7200-at vihet haza.

Regisztrálás után a Nikon pályázati oldalán 7 választott témához lehet feltölteni a szuper, friss fotóinkat. A választható témák többek között neon, egyenes,  élőhely, szű körben, mém stb. Ezekből a képekből válogat a zsűri.

A pályázat 2015. november 6. éjfélig érvényes. Az ezt követően beérkező pályázatok nem kerülnek versenybe.

Tovább

Tudod, hogy mennyibe kerül neked a Kossuth téri szellemház homlokzatának újratervezése?

Biztos sokan ismerik a Kossuth téri metró megálló szomszédságában éktelenkedő rém csúnya irodaépületet, az egykori MTESZ székházat. 

MTESZ székház felülről. [forrás: Google Maps]

Az Országgyűlés hivatala ötletpályázatot írt ki a Kossuth tér 6-8. számú ház homlokzataira és a tömegformálására vonatkozó építészeti ötletek,lehetséges megoldások kidolgozására. 

 Hültl Dezső által kidolgozott egységes homlokzati terv, a déli oldal négy telkére 1928-ból.

Az épületről azt kell tudni, hogy a Kossuth tér itt található három épületére 1928-ban a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Hütl Dezső egyetemi tanárral egységes homlokzatot dolgoztatott ki. Nyilvánvalóan az volt a cél, hogy a Kossuth térnek ez az oldala is megfelelő összhangban legyen a tér többi épületével. 

A székház üresen álló telke a metróépítkezés felvonulási területével az 1950-es évek első felében [forrás: fortepan.hu]

E cél megvalósítása MTESZ székház esetében nem nem történt meg. A metró bejárata feletti MTESZ-házat 1972-ben adták át. Nevét a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége után kapta. A vasbeton pillérvázas szerkezetű épületet  Pintér Béla tervezte.

Az épület értékeit tekintve vitatott, hogy milyen építészeti örökséggel bír. A belső építészeti megoldások között ugyanis, a korszakhoz mérten igényesen, minőségi anyagokból kivitelezett megoldásokat találunk. 

Előcsarnok. Márványból faragott oszlopfríz. [forrás: Magyar Építőművészet, 1974

A pályázat kiírója olyan terveket vár, amelyek tiszteletben tartják a korabeli szabályozás mögötti (s ezek szerint a jelenlegi elvárások is hasonlóak) elveket az anyaghasználat, formanyelv, építészeti térformálás esetében. A kor követelményeinek megfelelően időtálló, fenntartható építészeti megoldásra törekszenek.

 400 fős előadó-, és tanácsterem. Forrás: oroksegfigyelo.blog.hu

A pályázat nyertesei közt lesznek díjazottak és lesz olyan pályamű amely megvételre kerül. A díj legnagyobb összege 100 000 euró, a vásárlás legkisebb összege 2000 euró. 

A pályázó 50 000 Ft részvételi díjjal vehet részt a pályázaton.

Az építészeti pályázatok beadási határideje: 2015. november 11.

Tovább

Luc Besson új filmjéhez magyar divat- és jelmeztervezők terveit is várja!

Luc Besson a Valerian és az ezer bolygó városa című új sci-fijéhez művészek, designerek, divat- és jelmeztervezők terveit várja. 

A kreatív pályázatra a pályázóknak egy 2085-ben, az Alpha űrbázison játszódó politikai koktélpartin játszódó jelenetben szereplő űrlényekre, humanoidokra, intergalaktikus lényekre szabott kosztümöt kell tervezniük. 

A Luc Besson rendezőből, Joe Zee a Yahoo Style főszerkesztőjéből és Olivier Bériot jelmeztervezőből álló zsűri 20 pályázót választ ki nyertesnek. A legjobbak 1000 dollár díjazásban részesülnek és a tervük a filmbeli jelenetben válik valóra. 

A pályázati anyag beküldési határideje: 2015 november 27. 

Tovább

Pályázatokkal és művészettel a menekült kérdésről

A pályázatok világát sem hagyja hidegen a menekültügyi kérdés. Jelenleg két érvényben lévő kírás van ebben a témakörben. 

Európának a II. Világháború menekültválsága óta, most kell igazán ismét szembenézni a menekültügyi problémával. A háborúk, a kedvezőtlen természeti és környezeti feltételek miatt több ezer ember kényszerül otthona elhagyására és érkezik Európába kedvezőbb, biztonságosabb életfeltételekre számítva. 

A (menekültekkel) szembesülő Európában, a politikusok és a lakosság közt megosztottság alakult ki az elmúlt időszakokban meghozott emberjogi szabályokra, egyezményekre, megállapodásokra vonatkozólag. Fokozódik a gyűlöletbeszéd, az idegengyűlölet és az iszlámellenesség. 

A pályázat célja a plakátok kreatív megjelenésén keresztül üzenni a közömbösség, a félelem, a tudatlanság, az agresszió és az erőszak ellen. 

A Refugees in Europe plakátpályázatra az egyetemi és művészeti iskolák és diákjaik pályázhatnak, akik nemzetközi platformon keresztül dolgozhatják fel a kérdést. Pályázni folyamatosan lehet, a lengyel pályázatkiíró szervezet honlapján.  

A magyarországi Goethe Intézet szintén a művészeket hívja a migráció kérdésnek kommunikálására. A kiírás migráció témájú online kiállításon való részvételre invitálja interdiszciplináris területen az alkotókat. A nyertes pályázatok 60000 Ft+Áfa díjazásban részesül. A pályázatokat 2015. október 18.-ig lehet benyújtani. A kiválasztott, megvalósított pályaművek a budapesti Goethe Intézet weboldalán lesznek láthatóak és egy erre a célra létrehozott online kiállítótérben.

 

Tovább
12345
»