Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Követők

Serinus

Napi pályázat

blogavatar

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok, pályázati hírek, pályázati konyhabeszéd.

Címkefelhő

pályázat (9)művészeti pályázatok (2)ösztöndíj (2)GINOP pályázat (1)hitelprogram (1)kulturpont.hu (1)KKV pályázatok (1)mikrovállalkozás (1)Otthon Melege program (1)forrásfigyelő.hu (1)FHB (1)energiakorszerűsítési pályázatok (1)pafi.hu (1)élelmiszer szkenner (1)food scanner (1)nemzetközi pályázat (1)Horizon 2020 (1)pályázatok (1)háztartási gépcsere pályázat (1)pályázatírás (1)pályázatfigyelő (1)pályázatmenedzser.hu (1)újságíró (1)Magyar Turisztikai Ügynökség (1)betlehem (1)szoborpályázat (1)MTÜ (1)alkotói pályázatok (1)2019 (1)kormánytisztviselő (1)közigazgatási ösztöndíj (1)képzőművészeti pályázat (1)pop-up kiállítás (1)sajtófotós (1)USA (1)ékszertervező pályázat (1)journalist (1)pop-up store (1)művészet (1)műtárgy (1)karácsonyi vásár (1)otthon melege program (1)hulladékgazdálkodás (1)közpénz (1)fotópályázat (1)Kossuth tér (1)korrupció (1)infografika (1) teherhajó (1)konténer (1)Transparency International (1)MTESZ székház (1)építészeti pályázat (1)menekültek (1)plakátpályázat (1)refugees (1)művészeti pályázat (1)jelmeztervezői pályázat (1)Luc Besson (1)sci-fi (1)film (1)rezidencia program (1)digitális média (1)EU-s pályázat (1)Közpénzfigyelő (1)hőtérkép (1)EU-s beruházás (1)Norvég Alap (1)talajszennyezés (1)levegőszennyezés (1)Zöld ipari innováció (1)Ingatlanhasznosítás (1)fesztivál (1)média pályázatok (1)innovációs alap (1)google (1)újságírás pályázat (1)online újságírás pályázat (1)közösségi programok (1)kiadó iroda (1)kiadó üzlethelység (1)környezetbarát termelési technológia (1)

Kedvencek

greenglobe greenglobe

Kreatív zöld ötletek. Környezettudatos gondolatok. Fenntartható szemellenz...

365 környezettudatos ötlet 365 környezettudatos ötlet

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlőd...

katona katona

...

pont!budapest pont!budapest

A blog, ami Pont arról szól, ami Téged érdekel a városban....

Napi pályázat Napi pályázat

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok,...

Készíts Betlehemet 1 millió forintért. Ötletek.

A betlehemezés ideje, ugyan már lejárt, de még január 6-ig lehet pályázni betlehemes tervekkel a Magyar Turisztikai Ügynökséghez.

Tovább

1 héttel megrövidítheti a nyarát, ha pályázati pénzből korszerűsíti a házát

A Nemzeti Fejlesztési Stratégiai Intézet tegnapi közleménye szerint azok a pályázók, akik családi házuk energiakorszerűsítését tervezik már március óta, azok egész nyáron rakosgathatnak, számolgathatnak, és tanúsítványokat készíthetnek. Kivéve a nyár utolsó hetében, mert a közlemény szerint 2016. augusztus 15-étől lehet feltölteni a pályázatokat.

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

A módosítást azért tették, hogy minél több sikeres pályázatot nyújtsanak be (vagy a foci-Eb miatt, hisz júniusban már szívesebben fog minden focirajongó Bordeaux-ban szurkolni). 

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

A közlemény másik módosítása az elszámolható költségekre vonatkozik.  Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. 

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

 A módosítás harmadik szegmense, hogy a rendszert is tökéletesítették, egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. 

Tovább

Ebből a hitelből biztos nem fog atomerőművet építeni!

Májusban jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Növekedési Hitelprogram, amely sok kkv számára nyújt előnyős támogatási lehetőséget. A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. 

A 10%-os önrészt felmutató vállalkozások projektjeik megvalósításához 1 millió és 600 millió Ft-ra nyújthatnak be hiteltámogatásra pályázatot. A 0%-os kamatozású hitelforrást az MFB biztosítja. A futamidő a fejlesztési céltól függően 5–15 év lehet.

 Megmutatjuk, mire nem pályázhat:

 1) dohány és dohánytermékek, desztillált szeszes italok és kapcsolódó termékek gyártására, feldolgozására és forgalmazására;

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

2) fegyver-, lőszergyártás és -kereskedelem finanszírozására;

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

3) kaszinók és online szerencsejátékok és kaszinók kialakítására;

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

5) pornográfiával és prostitúcióval kapcsolatos vállalkozásokra,

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

6) és a legvalószínűbb pályázati célra – atomerőművek leállítására és építésére.

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

Tovább

Hol keressek pályázatot?! -A pályázatfigyelő oldalak 

A pályázati forrás kihasználása potenciális lehetőség forrásaink bővítésére, álmaink, vállalkozásaink megvalósítására. Az elképzeléseinkhez megfelelő pályázatokat találni nem is annyira egyszerű dolog, mint azt elsőre gondoljuk. 
Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen forrást keresünk, és hogy az adott forrást milyen intézményhez, szervezethez sorolhatjuk, már akkor beljebb vagyunk a fejlesztésünkhöz szükséges forrás megtalálásához.

A pályázatokat kiíró szervezeteken kívül pályázatkeresés szempontjából leghasznosabb oldalak a pályázatfigyelő portálok, amelyeknek az oldalain böngészve rájöhetünk, hogy mégsem olyan egyszerű a megfelelő találatra lelni, mint az elképzeltük.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

A pályázatfigyelő oldalak közül a legrégebbi a korábban még a SANSZ újságot kiadó Pafi.hu. A pályázatfigyelő online oldala bárki számára hozzáférhetően, átlátható rendszerben, követhető formában gyakorlatilag teljes összképet nyújt a pályázatok világából. Szolgáltatásai között szerepel hírlevél és online pályázati sajtószolgáltatás, illetve oktatás is. Megjelenése szegényes, unalmas, Facebook-oldala nincs, és sajnos nem kicsit, de megeszik a reklámok.

A második legrégebbi pályázatfigyelő oldal a Pályázatok.org, talán ez a leginkább a pályázókkal kommunikáló oldal. Az oldalhoz tartozó két, népszerű 20–30 ezres követői táborral rendelkező Facebook-oldalal nagyon népszerű a pályázatot keresők körében. Hozzájuk tartozik a Művészeti pályázatok, ösztöndíjak Facebook-felület is, ami a művészetekkel és kreatív szolgáltatásokkal foglalkozó szakemberek számára bejáratott információs felület. Ez nem véletlenül van így, általában itt jelennek meg elsőként a legegyedibb pályázatok. A két másik nagy pályázatfigyelő oldalhoz képest egyedül a Pályázatok.org kínál olvasói számára pályázatírás-szolgáltatást is. A Pályázatok.org talán egyik legnagyobb gyengesége a kicsit populárisra sikeredett új felülete, illetve, hogy csak egyedi, személyre szabott hírlevél-szolgáltatást nyújt.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

A „korban” következő harmadik felület, a Pafi.hu és a Pályázatok.org rendszerén felkapaszkodott Pályázatmenedzser.hu. Egy ideig jól követhető volt, hogy a Pályázatmenedzser az előző két oldal gyűjtéseiből építi fel a saját rendszerét. A ma már zárt, fizetős és regisztrációhoz kötött rendszerhez azok férnek hozzá, akik megrendelik az oldal szolgáltatásait. A Pályázatmenedzser az általa kialakított, a pályázatfigyelő oldalak között az egyik legkompaktabb, jól felépített zárt rendszerré nőtte ki magát, ám most éppen abban kezd elveszni, hogy általánosan megfogalmazott pályázati címeivel egy érthetetlenül kommunikáló online felületet épít fel. Aki megfizeti a pénzdíjas rendszert, az napi, gyakorlatilag linksorból álló hírlevél-szolgáltatásban részesülhet.

A pályázatfigyelő oldalak között kell megemlíteni, a nem csak pályázatfigyeléssel foglalkozó Kultúrpont.hu oldalt. 
A Kultúrpont egy központilag támogatott kulturális intézmény felülete, a fentebb említett három pályázati oldal forrásaira alapozva összegyűjtött pályázatokról nyújt belinkelt, rövid információt. Az oldal kiemelkedő része a nemzetközi kulturális pályázatokat és információkat bemutató rendszere, illetve a Kreatív Európa pályázataival kapcsolatos szolgáltatásai.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

Új, de az előző oldalakból – leginkább a Kultúrpont.hu-ból – építkezik a Librárius.hu pályázatfigyelő részlege is. Az előzőekhez képest semmi újat nem nyújt. Egyetlen megvillantható pontja, hogy egyes pályázatokról időnként egyedi tartalmat jelentet meg.

Szóra csak azért érdemes a Forrásfigyelő.hu, mert gyakorlatilag ez az oldal képviseli a parazita pályázatfigyelés legnépszerűbb formáját. A Pafi.hu, a Pályázatok.org és a Pályázatok.gov.hu pályázatait tükrözve kínál többszörösen nem egyedi tartalmat az olvasói számára.

Léteznek még kisebb felületek, amelyek nagy része vagy meghatározott pályázatokra, pályázati kategóriákra koncentrál, vagy az előzőkből építkezik, így igazán sok újdonsággal nem szolgál.

Illetve léteznek a pályázatokkal kapcsolatos kulcsszavakra jól pozicionált oldalak, mint a Pályázatfigyelő.info teljesen kaotikus, átláthatatlan, olcsó hívó szavakra épült rendszere. 

Tovább

A Google 150 millió euróval támogatja a digitális újságírást

A Google  elindította a új innovációs alapját, amellyel a digitális újságírást támogatja. A DNI Innovációs Alap (Digital Initiative News) a digitális újságírás újszerű megközelítési módjait bemutató projekteket támogatja.olyan projekteket vár, amelyek újszerűséget, új üzleti modelleket hoz a digitális újságírásba, amelyek erősítik a digitális média valódi tartalmi hitelességét és pozitív befolyást gyakorolnak a digitális hírfogyasztásra. 

A DNI három éven alatt 150 000 000 eurót oszt szét valódi online újságírói tartalmat gyártó civil szervezetek, magánszemélyek és konzorciumok között. 

Évente két pályázatot is kiíró szervezet első pályázatára 2015. december 4.-ig lehet pályázni.

A pályázatra háromféle projektmérettel lehet jelentkezni. 

A "prototípus"  kategóriában maximum 50 000 eurós támogatásra lehet pályázni. Ebben a kategóriában elsősorban még projektkezdeményeket várnak, amit a DNI 100%-ban támogat.

A közepes kategóriában a min. 300 000 euró  – max. 1 millió eurós projektek tartoznak, amelyeket az Alap a projektek összköltségéhez mérten 70%-ban támogat.

A harmadik kategóriában 1 millió euró feletti támogatásért az ágazati struktúrát is befolyásoló nemzetközi projektekkel lehet pályázni. 

Jelentkezni az Alap honlapján elérhető pályázati adatlap benyújtásával lehet. 

Tovább
«
12