A Nemzeti Fejlesztési Stratégiai Intézet tegnapi közleménye szerint azok a pályázók, akik családi házuk energiakorszerűsítését tervezik már március óta, azok egész nyáron rakosgathatnak, számolgathatnak, és tanúsítványokat készíthetnek. Kivéve a nyár utolsó hetében, mert a közlemény szerint 2016. augusztus 15-étől lehet feltölteni a pályázatokat.

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

A módosítást azért tették, hogy minél több sikeres pályázatot nyújtsanak be (vagy a foci-Eb miatt, hisz júniusban már szívesebben fog minden focirajongó Bordeaux-ban szurkolni). 

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

A közlemény másik módosítása az elszámolható költségekre vonatkozik.  Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. 

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

 A módosítás harmadik szegmense, hogy a rendszert is tökéletesítették, egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok.