Április 1.-én a fele sem tréfa. Óriási pályázati hullám, virágzó aranyeső és húsvéti tojások le nem lőtt vadnyulakkal várhatóak áprilisban. Jönnek a lakosság számára nem felhasználható pályázatok!

 


Április elsején csak tréfa lehet, hogy a februárra ígért pályázati kiírásokat megjelenteti a kormány.  Hiába várakozik, a lakosság rászoruló része, hogy pályázati támogatásból cserélné le konvektorait, a februárra beigért konvektorcsere pályázatnak se híre, talán csak hamva.

Ellenben a Kormány hihetetlenül hasznos, új pályázati kiírásokat jelentet meg.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elégedetten jelentette be, a Konzulátos szerint is fokozottan veszélyes Ugandai Köztársaságban megvalósítandó kibervédelmi, okmánybiztonsági, mezőgazdasági és turisztikai programok megvalósítására kiírt pályázatát. A Magyar Kormány több, mint 5 milliárd forontot fordít arra, hogy helyben tartsa az ott lakókat. Várja az országot és az ugandai lakosságot jól ismerő és fejlesztési ötletekben gazdag vállalkozók ötleteit az életképes projektek megvalósítására.

Szintén nem tréfának szánták, mert hivatalosan is meghirdették az Gyermekétkeztetést szolgáló konyhafejlesztésekre kiírt pályázatot óvodák és bölcsödék számára.  A Pénzügyminisztérium  5 milliárd forinttal támogatja a  kiszervezett közétkeztetésnek köszönhetően egyébként konyhákat nem működtető óvodák és bölcsödék konyhai környezeti fejlesztését és a sótlan, túllisztezett étkezeztetést.

Forrás: Pinterest

S végül az erőfitogtatás jegyében fontos alkotói pályázattal rukkolt elő a Honvédelmi Minisztérium "A haza szolgálatában – szabadságunk védelmében" című képzőművészeti pályázattal.  A Magyarország biztonságának megerősítését, a honvédelem létjogosultságát, a hazaszeretet erőszakszervezeten keresztül védelmet biztosító Magyarországot bemutató képzőművészeti alkotásokat, a Minisztérium 100.000 - 500.000 Ft támogatásban részesíti.