Príma lehetőségek munkahelyüket vesztett vagy épp útjukat kereső újságírók számára. Aki gyors az még elcsípheti a Reagan-Fascell Alapítvány  demokrácia ösztöndíját is, aminek a célja, hogy segítse a világ különböző részeiről érkező, demokráciával foglalkozó kutatókat, újságírókat és gyakorlati szakembereket a demokrácia alaposabb megismerésében és fejlessze képességeiket a demokratikus változások előmozdításában. 

újságíró ösztöndíj USA sajtófotós journalist

A Nieman ösztöndíj az offline-, online–, digitális- és audiovizuális médiaterületén aktívan dolgozó újságírók számára nyújt 65000 $ értékű ösztöndíjat.

A San Fransisco-i Szílícium völgybe leginkább fiatalokat várnak, hogy a helyi innovációs tevékenységekről publikáljanak. 

újságíró ösztöndíj USA sajtófotós journalist

Sajtófotósok témamunkáihoz nyújt 20000 $ pénzügyi támogatást az Alexia Alapítvány ösztöndíja.   

újságíró ösztöndíj USA sajtófotós journalist

A World Press Institute 10 tapasztalt külföldi újságíró számára nyújt minden évben gyakorlati képzést az USA kormányzásáról, politikájáról, üzlet életéről, médiájáról, újságírói etikájáról és kultúrájáról. A képzés a szabad sajtónak a demokráciában játszott szerepére és felelősségére koncentrál. 

Az Elizabeth Neuffer ösztöndíj az emberi jogokra és a társadalmi igazságosságra specializálódott, a nyomtatott és online sajtóban, valamint a rádiózásban és televíziózásban tevékenykedő hivatásos újságírónők számára nyújt támogatást.