A Google  elindította a új innovációs alapját, amellyel a digitális újságírást támogatja. A DNI Innovációs Alap (Digital Initiative News) a digitális újságírás újszerű megközelítési módjait bemutató projekteket támogatja.olyan projekteket vár, amelyek újszerűséget, új üzleti modelleket hoz a digitális újságírásba, amelyek erősítik a digitális média valódi tartalmi hitelességét és pozitív befolyást gyakorolnak a digitális hírfogyasztásra. 

A DNI három éven alatt 150 000 000 eurót oszt szét valódi online újságírói tartalmat gyártó civil szervezetek, magánszemélyek és konzorciumok között. 

Évente két pályázatot is kiíró szervezet első pályázatára 2015. december 4.-ig lehet pályázni.

A pályázatra háromféle projektmérettel lehet jelentkezni. 

A "prototípus"  kategóriában maximum 50 000 eurós támogatásra lehet pályázni. Ebben a kategóriában elsősorban még projektkezdeményeket várnak, amit a DNI 100%-ban támogat.

A közepes kategóriában a min. 300 000 euró  – max. 1 millió eurós projektek tartoznak, amelyeket az Alap a projektek összköltségéhez mérten 70%-ban támogat.

A harmadik kategóriában 1 millió euró feletti támogatásért az ágazati struktúrát is befolyásoló nemzetközi projektekkel lehet pályázni. 

Jelentkezni az Alap honlapján elérhető pályázati adatlap benyújtásával lehet.