Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Követők

Serinus

Napi pályázat

blogavatar

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok, pályázati hírek, pályázati konyhabeszéd.

Címkefelhő

pályázat (9)művészeti pályázatok (2)ösztöndíj (2)GINOP pályázat (1)hitelprogram (1)kulturpont.hu (1)KKV pályázatok (1)mikrovállalkozás (1)Otthon Melege program (1)forrásfigyelő.hu (1)FHB (1)energiakorszerűsítési pályázatok (1)pafi.hu (1)élelmiszer szkenner (1)food scanner (1)nemzetközi pályázat (1)Horizon 2020 (1)pályázatok (1)háztartási gépcsere pályázat (1)pályázatírás (1)pályázatfigyelő (1)pályázatmenedzser.hu (1)újságíró (1)Magyar Turisztikai Ügynökség (1)betlehem (1)szoborpályázat (1)MTÜ (1)alkotói pályázatok (1)2019 (1)kormánytisztviselő (1)közigazgatási ösztöndíj (1)képzőművészeti pályázat (1)pop-up kiállítás (1)sajtófotós (1)USA (1)ékszertervező pályázat (1)journalist (1)pop-up store (1)művészet (1)műtárgy (1)karácsonyi vásár (1)otthon melege program (1)hulladékgazdálkodás (1)közpénz (1)fotópályázat (1)Kossuth tér (1)korrupció (1)infografika (1) teherhajó (1)konténer (1)Transparency International (1)MTESZ székház (1)építészeti pályázat (1)menekültek (1)plakátpályázat (1)refugees (1)művészeti pályázat (1)jelmeztervezői pályázat (1)Luc Besson (1)sci-fi (1)film (1)rezidencia program (1)digitális média (1)EU-s pályázat (1)Közpénzfigyelő (1)hőtérkép (1)EU-s beruházás (1)Norvég Alap (1)talajszennyezés (1)levegőszennyezés (1)Zöld ipari innováció (1)Ingatlanhasznosítás (1)fesztivál (1)média pályázatok (1)innovációs alap (1)google (1)újságírás pályázat (1)online újságírás pályázat (1)közösségi programok (1)kiadó iroda (1)kiadó üzlethelység (1)környezetbarát termelési technológia (1)

Kedvencek

greenglobe greenglobe

Kreatív zöld ötletek. Környezettudatos gondolatok. Fenntartható szemellenz...

365 környezettudatos ötlet 365 környezettudatos ötlet

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlőd...

katona katona

...

pont!budapest pont!budapest

A blog, ami Pont arról szól, ami Téged érdekel a városban....

Napi pályázat Napi pályázat

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok,...

Hol keressek pályázatot?! -A pályázatfigyelő oldalak 

A pályázati forrás kihasználása potenciális lehetőség forrásaink bővítésére, álmaink, vállalkozásaink megvalósítására. Az elképzeléseinkhez megfelelő pályázatokat találni nem is annyira egyszerű dolog, mint azt elsőre gondoljuk. 
Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen forrást keresünk, és hogy az adott forrást milyen intézményhez, szervezethez sorolhatjuk, már akkor beljebb vagyunk a fejlesztésünkhöz szükséges forrás megtalálásához.

A pályázatokat kiíró szervezeteken kívül pályázatkeresés szempontjából leghasznosabb oldalak a pályázatfigyelő portálok, amelyeknek az oldalain böngészve rájöhetünk, hogy mégsem olyan egyszerű a megfelelő találatra lelni, mint az elképzeltük.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

A pályázatfigyelő oldalak közül a legrégebbi a korábban még a SANSZ újságot kiadó Pafi.hu. A pályázatfigyelő online oldala bárki számára hozzáférhetően, átlátható rendszerben, követhető formában gyakorlatilag teljes összképet nyújt a pályázatok világából. Szolgáltatásai között szerepel hírlevél és online pályázati sajtószolgáltatás, illetve oktatás is. Megjelenése szegényes, unalmas, Facebook-oldala nincs, és sajnos nem kicsit, de megeszik a reklámok.

A második legrégebbi pályázatfigyelő oldal a Pályázatok.org, talán ez a leginkább a pályázókkal kommunikáló oldal. Az oldalhoz tartozó két, népszerű 20–30 ezres követői táborral rendelkező Facebook-oldalal nagyon népszerű a pályázatot keresők körében. Hozzájuk tartozik a Művészeti pályázatok, ösztöndíjak Facebook-felület is, ami a művészetekkel és kreatív szolgáltatásokkal foglalkozó szakemberek számára bejáratott információs felület. Ez nem véletlenül van így, általában itt jelennek meg elsőként a legegyedibb pályázatok. A két másik nagy pályázatfigyelő oldalhoz képest egyedül a Pályázatok.org kínál olvasói számára pályázatírás-szolgáltatást is. A Pályázatok.org talán egyik legnagyobb gyengesége a kicsit populárisra sikeredett új felülete, illetve, hogy csak egyedi, személyre szabott hírlevél-szolgáltatást nyújt.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

A „korban” következő harmadik felület, a Pafi.hu és a Pályázatok.org rendszerén felkapaszkodott Pályázatmenedzser.hu. Egy ideig jól követhető volt, hogy a Pályázatmenedzser az előző két oldal gyűjtéseiből építi fel a saját rendszerét. A ma már zárt, fizetős és regisztrációhoz kötött rendszerhez azok férnek hozzá, akik megrendelik az oldal szolgáltatásait. A Pályázatmenedzser az általa kialakított, a pályázatfigyelő oldalak között az egyik legkompaktabb, jól felépített zárt rendszerré nőtte ki magát, ám most éppen abban kezd elveszni, hogy általánosan megfogalmazott pályázati címeivel egy érthetetlenül kommunikáló online felületet épít fel. Aki megfizeti a pénzdíjas rendszert, az napi, gyakorlatilag linksorból álló hírlevél-szolgáltatásban részesülhet.

A pályázatfigyelő oldalak között kell megemlíteni, a nem csak pályázatfigyeléssel foglalkozó Kultúrpont.hu oldalt. 
A Kultúrpont egy központilag támogatott kulturális intézmény felülete, a fentebb említett három pályázati oldal forrásaira alapozva összegyűjtött pályázatokról nyújt belinkelt, rövid információt. Az oldal kiemelkedő része a nemzetközi kulturális pályázatokat és információkat bemutató rendszere, illetve a Kreatív Európa pályázataival kapcsolatos szolgáltatásai.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

Új, de az előző oldalakból – leginkább a Kultúrpont.hu-ból – építkezik a Librárius.hu pályázatfigyelő részlege is. Az előzőekhez képest semmi újat nem nyújt. Egyetlen megvillantható pontja, hogy egyes pályázatokról időnként egyedi tartalmat jelentet meg.

Szóra csak azért érdemes a Forrásfigyelő.hu, mert gyakorlatilag ez az oldal képviseli a parazita pályázatfigyelés legnépszerűbb formáját. A Pafi.hu, a Pályázatok.org és a Pályázatok.gov.hu pályázatait tükrözve kínál többszörösen nem egyedi tartalmat az olvasói számára.

Léteznek még kisebb felületek, amelyek nagy része vagy meghatározott pályázatokra, pályázati kategóriákra koncentrál, vagy az előzőkből építkezik, így igazán sok újdonsággal nem szolgál.

Illetve léteznek a pályázatokkal kapcsolatos kulcsszavakra jól pozicionált oldalak, mint a Pályázatfigyelő.info teljesen kaotikus, átláthatatlan, olcsó hívó szavakra épült rendszere. 

Tovább

Kövér Házelnök támogatása alatt vigyáznak Erdélyben a családalapítási kedv megőrzésére

"Egy gyerek,  nem gyerek". A Romániai Áldás Népesség Egyesület filmpályázatot írt ki “Negyvenegyetlen-nem” címmel erdélyi magyar egyetemi hallgatók számára, hogy a film eszközeivel hívják fel a figyelmet a gyermekvállalási kedv lanyhulásának veszélyeire.

A pályázat kiindulópontja Csép Sándor Egyetlenem című filmje, ami drámai módon mutatja be a kalotaszegi egykézés időszakát. Csép Sándor örökségéből kiindulva, Kövér László fővédnökségével a filmművészet eszközeivel szeretnék, hogy a Magyar egyetemista diákok bemutassák a kiírók szerint égető népszaporulat csökkenési problémát, amely gondot jelent a magyarság és Európa számára is.

 A pályázatra 5-30 perces Magyar nyelvű filmekkel lehet nevezni, a 18-30 év közötti erdélyi egyetemi hallgatóknak.  A nyertes pályázók 1000, 600 és 400 eurós pénzjutalomban részesülnek.

 A pályázatok beküldési határideje: 2016. április 8.

Tovább

Ha feltalálod a legmenőbb food scannert, majdnem 1 millió eurót is kaphatsz

Az élelmiszer szkenner egy olyan eszköz, amellyel pár másodperc alatt meglehet állapítani egy-egy étel milyen összetevőkből áll. A food scanner-eknek egyre szélesebb választéka ismert. 

A tudomány és a technika fejlődésével pedig egyre több titkot tudhatunk meg egy-egy ételről, például azt, hogy mennyi kalória van egy hamburgerben, mennyire érett egy-egy déli gyümölcs.

food scanner élelmiszer szkenner Horizon 2020

A technika pedig mindennapi eszközeinkbe építi be alkalmazások formájában a kis tudort, így nemcsak USB formátumú letapogató eszköz, hanem mobiltelefonos alkalmazásként is mindig nálunk lehet. 

2016 március 9.-ig lehet pályázni az Európai Unió Horizon 2020 Food scanner díjára. 

food scanner élelmiszer szkenner Horizon 2020

A pályázaton az nyer 800 000 - 100 000 eurót, aki a legösszetettebb fodd scanner prototípust találja ki. Amely nem csak önmagában, hanem más eszközökkel például mobiltelefonnal kombinálva a legaprólékosabban meg tudja mutatni egy étel tápanyag-összetételét és az azokban található allergének jelenlétét. 

food scanner élelmiszer szkenner Horizon 2020

A pályázat nem titkolt célja, hogy a többségében túlsúlyos társadalom, kellő információval rendelkezzen az épp asztalra kerülő élelmiszerről, másrészt, hogy allergiával és intoleranciával küszködők is kellő információt kapjanak a táplálékbevitelük monitorozására.

A pályázatokat 2016 március 9.-ig lehet benyújtani a Horizon 2020 hivatalos honlapján.

Tovább

Tervezd meg az országot szimbolizáló legcharme-osabb ékszert, egy függő medált!

Alkosd meg saját országod charme-ját szlogennel a hívja kreatív versenybe a Tomas Chabo ékszermárka az ékszertervezőket. Olyan függőmedált kell létrehozni, ami a pályázó saját országát szimbolizálja. 

ékszertervező pályázat nemzetközi pályázat

A versenyre január 23-ig lehet jelentkezni és pályázati oldalon lehet nevezni. 

ékszertervező pályázat nemzetközi pályázat

ékszertervező pályázat nemzetközi pályázat

ékszertervező pályázat nemzetközi pályázat

A fődíj pedig egy háromnapos workshopon való részvétel a Tomas Sabo németországi Lauf an der Pegnitz-i központjában. 

Tovább

Újra pályázhat a Norvég Alap pályázatára!

Nem jelent meg a kormányzati honlapokon, de a Norvég Alap hivatalos honlapján már olvasható, hogy újraindult a Norvég Alap Zöld ipari innovációs programja.  

Norvég Alap Zöld ipari innováció levegőszennyezés talajszennyezés hulladékgazdálkodás környezetbarát termelési technológia

A Zöld ipari innováció programja  két alprogramra fókuszál. Az 1. alprogram a hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentése, 2. alprogram a környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használata témakörökben várja a pályázatokat.

Norvég Alap Zöld ipari innováció levegőszennyezés talajszennyezés hulladékgazdálkodás környezetbarát termelési technológia

A két pályázaton majdnem 1,5 milliárd Ft támogatás kerül kiosztásra, ebből egy-egy projektre 50-450 millió Ft projekttámogatás pályázható.

A pályázatokra gazdasági társaságok, mint projektgazdák, költségvetési szervek és non-profit szervezet, mint partnerek pályázhatnak.

A fix határidős pályázatokat 2016. március 14.-ig kell postára adni.

 

Tovább