Követők

Serinus

Napi pályázat

blogavatar

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok, pályázati hírek, pályázati konyhabeszéd.

Címkefelhő

pályázat (8)pafi.hu (1)pályázatírás (1)pályázatfigyelő (1)pályázatmenedzser.hu (1)kulturpont.hu (1)GINOP pályázat (1)hitelprogram (1)pályázatok (1)forrásfigyelő.hu (1)Horizon 2020 (1)környezetbarát termelési technológia (1)hulladékgazdálkodás (1)talajszennyezés (1)ékszertervező pályázat (1)nemzetközi pályázat (1)élelmiszer szkenner (1)food scanner (1)KKV pályázatok (1)mikrovállalkozás (1)karácsonyi vásár (1)pop-up store (1)journalist (1)műtárgy (1)művészet (1)szoborpályázat (1)képzőművészeti pályázat (1)pop-up kiállítás (1)sajtófotós (1)USA (1)energiakorszerűsítési pályázatok (1)Otthon Melege program (1)FHB (1)háztartási gépcsere pályázat (1)otthon melege program (1)ösztöndíj (1)újságíró (1)levegőszennyezés (1)Zöld ipari innováció (1)Kossuth tér (1)MTESZ székház (1)építészeti pályázat (1)fotópályázat (1)közpénz (1)Transparency International (1)infografika (1)korrupció (1)Luc Besson (1)sci-fi (1)művészeti pályázatok (1)plakátpályázat (1)refugees (1)menekültek (1)művészeti pályázat (1)film (1)jelmeztervezői pályázat (1)konténer (1) teherhajó (1)Ingatlanhasznosítás (1)fesztivál (1)közösségi programok (1)hőtérkép (1)Közpénzfigyelő (1)EU-s beruházás (1)EU-s pályázat (1)kiadó iroda (1)kiadó üzlethelység (1)google (1)digitális média (1)rezidencia program (1)innovációs alap (1)média pályázatok (1)online újságírás pályázat (1)újságírás pályázat (1)Norvég Alap (1)

Kedvencek

greenglobe greenglobe

Kreatív zöld ötletek. Környezettudatos gondolatok. Fenntartható szemellenz...

365 környezettudatos ötlet 365 környezettudatos ötlet

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlőd...

katona katona

...

pont!budapest pont!budapest

A blog, ami Pont arról szól, ami Téged érdekel a városban....

Napi pályázat Napi pályázat

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok,...

A Google 150 millió euróval támogatja a digitális újságírást

A Google  elindította a új innovációs alapját, amellyel a digitális újságírást támogatja. A DNI Innovációs Alap (Digital Initiative News) a digitális újságírás újszerű megközelítési módjait bemutató projekteket támogatja.olyan projekteket vár, amelyek újszerűséget, új üzleti modelleket hoz a digitális újságírásba, amelyek erősítik a digitális média valódi tartalmi hitelességét és pozitív befolyást gyakorolnak a digitális hírfogyasztásra. 

A DNI három éven alatt 150 000 000 eurót oszt szét valódi online újságírói tartalmat gyártó civil szervezetek, magánszemélyek és konzorciumok között. 

Évente két pályázatot is kiíró szervezet első pályázatára 2015. december 4.-ig lehet pályázni.

A pályázatra háromféle projektmérettel lehet jelentkezni. 

A "prototípus"  kategóriában maximum 50 000 eurós támogatásra lehet pályázni. Ebben a kategóriában elsősorban még projektkezdeményeket várnak, amit a DNI 100%-ban támogat.

A közepes kategóriában a min. 300 000 euró  – max. 1 millió eurós projektek tartoznak, amelyeket az Alap a projektek összköltségéhez mérten 70%-ban támogat.

A harmadik kategóriában 1 millió euró feletti támogatásért az ágazati struktúrát is befolyásoló nemzetközi projektekkel lehet pályázni. 

Jelentkezni az Alap honlapján elérhető pályázati adatlap benyújtásával lehet. 

Tovább

3 in 1: ösztöndíj + stúdió + utazás! Alkoss három hétig egy teherhajón!

El tudod képzelni, hogy van egy konténer alkotótermed egy teherhajón és miközben a hajó szeli át az óceánt, nincs más dolgod, mint élvezni a szabad alkotás élményét és a sós tengervíz illatát?

Most van egy lehetőséged, hogy három hétre tied legyen egy kabin egy teherhajón három hétig. A rezidencia ösztöndíj programot a Container Artist Residency és a ZIM Integrated Shipping Services hirdette meg művészek számára teherhajókra.

A 7 szerencsés ösztöndíjas az általuk választott útvonalon közlekedő teherhajón kap egy stúdiót, ösztöndíjat, visszatérő utazási támogatást és alkotói hozzájárulást. A művészek munkáiból a szervezők vándorkiállítást rendeznek, amelynek első helyszíne Tel Aviv-ben lesz.

A pályázatok beküldési határideje: 2015. november 9.

Tovább

Nemcsak a bemutathatsz egyet a korrupciónak, hanem nyerhetsz is például kétszázezret!

Közpénz?! Van közöd hozzá?! Igen, van! Miként mondhatod el a véleményed a közpénz elherdálásáról, a közbeszerzések átláthatatlanságáról vagy a törvénytelen közbeszerzésekről, a közbeszerzésekkel kapcsolatos problémákról és a közbeszerzésekhez kötődő korrupcióról? Készíts infógrafikát, javasolj megoldásokat a problémákra és cserébe akár kétszázezer forintot is nyerhetsz

A Transparency International új pályázatán a három díjazott bruttó 200.000, 150.000 vagy 100.000 forintot kap, a díjaikat pedig az 'Átláccó" Fesztiválon vehetik át.  

A pályaműveket 2015. november 27.-ig kell eljuttatni a pályázati honlapon megadott címre. 

Tovább

Így nyerhetsz Nikon fényképezőgépet és objektívet!

A Nikon legújabb pályázatán az amatőr kategória nyertese egy Nikon 1 J5 fényképezőgépet és egy Nikkor VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívet, a profi kategória győztese pedig egy Nikon D7200-at vihet haza.

Regisztrálás után a Nikon pályázati oldalán 7 választott témához lehet feltölteni a szuper, friss fotóinkat. A választható témák többek között neon, egyenes,  élőhely, szű körben, mém stb. Ezekből a képekből válogat a zsűri.

A pályázat 2015. november 6. éjfélig érvényes. Az ezt követően beérkező pályázatok nem kerülnek versenybe.

Tovább

Tudod, hogy mennyibe kerül neked a Kossuth téri szellemház homlokzatának újratervezése?

Biztos sokan ismerik a Kossuth téri metró megálló szomszédságában éktelenkedő rém csúnya irodaépületet, az egykori MTESZ székházat. 

MTESZ székház felülről. [forrás: Google Maps]

Az Országgyűlés hivatala ötletpályázatot írt ki a Kossuth tér 6-8. számú ház homlokzataira és a tömegformálására vonatkozó építészeti ötletek,lehetséges megoldások kidolgozására. 

 Hültl Dezső által kidolgozott egységes homlokzati terv, a déli oldal négy telkére 1928-ból.

Az épületről azt kell tudni, hogy a Kossuth tér itt található három épületére 1928-ban a Fővárosi Közmunkák Tanácsa Hütl Dezső egyetemi tanárral egységes homlokzatot dolgoztatott ki. Nyilvánvalóan az volt a cél, hogy a Kossuth térnek ez az oldala is megfelelő összhangban legyen a tér többi épületével. 

A székház üresen álló telke a metróépítkezés felvonulási területével az 1950-es évek első felében [forrás: fortepan.hu]

E cél megvalósítása MTESZ székház esetében nem nem történt meg. A metró bejárata feletti MTESZ-házat 1972-ben adták át. Nevét a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége után kapta. A vasbeton pillérvázas szerkezetű épületet  Pintér Béla tervezte.

Az épület értékeit tekintve vitatott, hogy milyen építészeti örökséggel bír. A belső építészeti megoldások között ugyanis, a korszakhoz mérten igényesen, minőségi anyagokból kivitelezett megoldásokat találunk. 

Előcsarnok. Márványból faragott oszlopfríz. [forrás: Magyar Építőművészet, 1974

A pályázat kiírója olyan terveket vár, amelyek tiszteletben tartják a korabeli szabályozás mögötti (s ezek szerint a jelenlegi elvárások is hasonlóak) elveket az anyaghasználat, formanyelv, építészeti térformálás esetében. A kor követelményeinek megfelelően időtálló, fenntartható építészeti megoldásra törekszenek.

 400 fős előadó-, és tanácsterem. Forrás: oroksegfigyelo.blog.hu

A pályázat nyertesei közt lesznek díjazottak és lesz olyan pályamű amely megvételre kerül. A díj legnagyobb összege 100 000 euró, a vásárlás legkisebb összege 2000 euró. 

A pályázó 50 000 Ft részvételi díjjal vehet részt a pályázaton.

Az építészeti pályázatok beadási határideje: 2015. november 11.

Tovább