Követők

Serinus

Napi pályázat

blogavatar

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok, pályázati hírek, pályázati konyhabeszéd.

Címkefelhő

pályázat (8)pafi.hu (1)pályázatírás (1)pályázatfigyelő (1)pályázatmenedzser.hu (1)kulturpont.hu (1)GINOP pályázat (1)hitelprogram (1)pályázatok (1)forrásfigyelő.hu (1)Horizon 2020 (1)környezetbarát termelési technológia (1)hulladékgazdálkodás (1)talajszennyezés (1)ékszertervező pályázat (1)nemzetközi pályázat (1)élelmiszer szkenner (1)food scanner (1)KKV pályázatok (1)mikrovállalkozás (1)karácsonyi vásár (1)pop-up store (1)journalist (1)műtárgy (1)művészet (1)szoborpályázat (1)képzőművészeti pályázat (1)pop-up kiállítás (1)sajtófotós (1)USA (1)energiakorszerűsítési pályázatok (1)Otthon Melege program (1)FHB (1)háztartási gépcsere pályázat (1)otthon melege program (1)ösztöndíj (1)újságíró (1)levegőszennyezés (1)Zöld ipari innováció (1)Kossuth tér (1)MTESZ székház (1)építészeti pályázat (1)fotópályázat (1)közpénz (1)Transparency International (1)infografika (1)korrupció (1)Luc Besson (1)sci-fi (1)művészeti pályázatok (1)plakátpályázat (1)refugees (1)menekültek (1)művészeti pályázat (1)film (1)jelmeztervezői pályázat (1)konténer (1) teherhajó (1)Ingatlanhasznosítás (1)fesztivál (1)közösségi programok (1)hőtérkép (1)Közpénzfigyelő (1)EU-s beruházás (1)EU-s pályázat (1)kiadó iroda (1)kiadó üzlethelység (1)google (1)digitális média (1)rezidencia program (1)innovációs alap (1)média pályázatok (1)online újságírás pályázat (1)újságírás pályázat (1)Norvég Alap (1)

Kedvencek

greenglobe greenglobe

Kreatív zöld ötletek. Környezettudatos gondolatok. Fenntartható szemellenz...

365 környezettudatos ötlet 365 környezettudatos ötlet

Minden, ami zöld: környezetvédelem, ökotudatos élet, fenntartható fejlőd...

katona katona

...

pont!budapest pont!budapest

A blog, ami Pont arról szól, ami Téged érdekel a városban....

Napi pályázat Napi pályázat

Minden napra jut egy pályázat vagy pályázati információ. Jó pályázatok,...

1 héttel megrövidítheti a nyarát, ha pályázati pénzből korszerűsíti a házát

A Nemzeti Fejlesztési Stratégiai Intézet tegnapi közleménye szerint azok a pályázók, akik családi házuk energiakorszerűsítését tervezik már március óta, azok egész nyáron rakosgathatnak, számolgathatnak, és tanúsítványokat készíthetnek. Kivéve a nyár utolsó hetében, mert a közlemény szerint 2016. augusztus 15-étől lehet feltölteni a pályázatokat.

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

A módosítást azért tették, hogy minél több sikeres pályázatot nyújtsanak be (vagy a foci-Eb miatt, hisz júniusban már szívesebben fog minden focirajongó Bordeaux-ban szurkolni). 

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

A közlemény másik módosítása az elszámolható költségekre vonatkozik.  Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. 

Otthon Melege program energiakorszerűsítési pályázatok

 A módosítás harmadik szegmense, hogy a rendszert is tökéletesítették, egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. 

Tovább

Ebből a hitelből biztos nem fog atomerőművet építeni!

Májusban jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Növekedési Hitelprogram, amely sok kkv számára nyújt előnyős támogatási lehetőséget. A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. 

A 10%-os önrészt felmutató vállalkozások projektjeik megvalósításához 1 millió és 600 millió Ft-ra nyújthatnak be hiteltámogatásra pályázatot. A 0%-os kamatozású hitelforrást az MFB biztosítja. A futamidő a fejlesztési céltól függően 5–15 év lehet.

 Megmutatjuk, mire nem pályázhat:

 1) dohány és dohánytermékek, desztillált szeszes italok és kapcsolódó termékek gyártására, feldolgozására és forgalmazására;

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

2) fegyver-, lőszergyártás és -kereskedelem finanszírozására;

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

3) kaszinók és online szerencsejátékok és kaszinók kialakítására;

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

5) pornográfiával és prostitúcióval kapcsolatos vállalkozásokra,

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

6) és a legvalószínűbb pályázati célra – atomerőművek leállítására és építésére.

hitelprogram GINOP pályázat KKV pályázatok mikrovállalkozás FHB

Tovább

Hol keressek pályázatot?! -A pályázatfigyelő oldalak 

A pályázati forrás kihasználása potenciális lehetőség forrásaink bővítésére, álmaink, vállalkozásaink megvalósítására. Az elképzeléseinkhez megfelelő pályázatokat találni nem is annyira egyszerű dolog, mint azt elsőre gondoljuk. 
Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen forrást keresünk, és hogy az adott forrást milyen intézményhez, szervezethez sorolhatjuk, már akkor beljebb vagyunk a fejlesztésünkhöz szükséges forrás megtalálásához.

A pályázatokat kiíró szervezeteken kívül pályázatkeresés szempontjából leghasznosabb oldalak a pályázatfigyelő portálok, amelyeknek az oldalain böngészve rájöhetünk, hogy mégsem olyan egyszerű a megfelelő találatra lelni, mint az elképzeltük.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

A pályázatfigyelő oldalak közül a legrégebbi a korábban még a SANSZ újságot kiadó Pafi.hu. A pályázatfigyelő online oldala bárki számára hozzáférhetően, átlátható rendszerben, követhető formában gyakorlatilag teljes összképet nyújt a pályázatok világából. Szolgáltatásai között szerepel hírlevél és online pályázati sajtószolgáltatás, illetve oktatás is. Megjelenése szegényes, unalmas, Facebook-oldala nincs, és sajnos nem kicsit, de megeszik a reklámok.

A második legrégebbi pályázatfigyelő oldal a Pályázatok.org, talán ez a leginkább a pályázókkal kommunikáló oldal. Az oldalhoz tartozó két, népszerű 20–30 ezres követői táborral rendelkező Facebook-oldalal nagyon népszerű a pályázatot keresők körében. Hozzájuk tartozik a Művészeti pályázatok, ösztöndíjak Facebook-felület is, ami a művészetekkel és kreatív szolgáltatásokkal foglalkozó szakemberek számára bejáratott információs felület. Ez nem véletlenül van így, általában itt jelennek meg elsőként a legegyedibb pályázatok. A két másik nagy pályázatfigyelő oldalhoz képest egyedül a Pályázatok.org kínál olvasói számára pályázatírás-szolgáltatást is. A Pályázatok.org talán egyik legnagyobb gyengesége a kicsit populárisra sikeredett új felülete, illetve, hogy csak egyedi, személyre szabott hírlevél-szolgáltatást nyújt.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

A „korban” következő harmadik felület, a Pafi.hu és a Pályázatok.org rendszerén felkapaszkodott Pályázatmenedzser.hu. Egy ideig jól követhető volt, hogy a Pályázatmenedzser az előző két oldal gyűjtéseiből építi fel a saját rendszerét. A ma már zárt, fizetős és regisztrációhoz kötött rendszerhez azok férnek hozzá, akik megrendelik az oldal szolgáltatásait. A Pályázatmenedzser az általa kialakított, a pályázatfigyelő oldalak között az egyik legkompaktabb, jól felépített zárt rendszerré nőtte ki magát, ám most éppen abban kezd elveszni, hogy általánosan megfogalmazott pályázati címeivel egy érthetetlenül kommunikáló online felületet épít fel. Aki megfizeti a pénzdíjas rendszert, az napi, gyakorlatilag linksorból álló hírlevél-szolgáltatásban részesülhet.

A pályázatfigyelő oldalak között kell megemlíteni, a nem csak pályázatfigyeléssel foglalkozó Kultúrpont.hu oldalt. 
A Kultúrpont egy központilag támogatott kulturális intézmény felülete, a fentebb említett három pályázati oldal forrásaira alapozva összegyűjtött pályázatokról nyújt belinkelt, rövid információt. Az oldal kiemelkedő része a nemzetközi kulturális pályázatokat és információkat bemutató rendszere, illetve a Kreatív Európa pályázataival kapcsolatos szolgáltatásai.

pályázat pályázatok pályázatfigyelő pályázatírás pafi.hu pályázatmenedzser.hu forrásfigyelő.hu kulturpont.hu

Új, de az előző oldalakból – leginkább a Kultúrpont.hu-ból – építkezik a Librárius.hu pályázatfigyelő részlege is. Az előzőekhez képest semmi újat nem nyújt. Egyetlen megvillantható pontja, hogy egyes pályázatokról időnként egyedi tartalmat jelentet meg.

Szóra csak azért érdemes a Forrásfigyelő.hu, mert gyakorlatilag ez az oldal képviseli a parazita pályázatfigyelés legnépszerűbb formáját. A Pafi.hu, a Pályázatok.org és a Pályázatok.gov.hu pályázatait tükrözve kínál többszörösen nem egyedi tartalmat az olvasói számára.

Léteznek még kisebb felületek, amelyek nagy része vagy meghatározott pályázatokra, pályázati kategóriákra koncentrál, vagy az előzőkből építkezik, így igazán sok újdonsággal nem szolgál.

Illetve léteznek a pályázatokkal kapcsolatos kulcsszavakra jól pozicionált oldalak, mint a Pályázatfigyelő.info teljesen kaotikus, átláthatatlan, olcsó hívó szavakra épült rendszere. 

Tovább

Kövér Házelnök támogatása alatt vigyáznak Erdélyben a családalapítási kedv megőrzésére

"Egy gyerek,  nem gyerek". A Romániai Áldás Népesség Egyesület filmpályázatot írt ki “Negyvenegyetlen-nem” címmel erdélyi magyar egyetemi hallgatók számára, hogy a film eszközeivel hívják fel a figyelmet a gyermekvállalási kedv lanyhulásának veszélyeire.

A pályázat kiindulópontja Csép Sándor Egyetlenem című filmje, ami drámai módon mutatja be a kalotaszegi egykézés időszakát. Csép Sándor örökségéből kiindulva, Kövér László fővédnökségével a filmművészet eszközeivel szeretnék, hogy a Magyar egyetemista diákok bemutassák a kiírók szerint égető népszaporulat csökkenési problémát, amely gondot jelent a magyarság és Európa számára is.

 A pályázatra 5-30 perces Magyar nyelvű filmekkel lehet nevezni, a 18-30 év közötti erdélyi egyetemi hallgatóknak.  A nyertes pályázók 1000, 600 és 400 eurós pénzjutalomban részesülnek.

 A pályázatok beküldési határideje: 2016. április 8.

Tovább

Ha feltalálod a legmenőbb food scannert, majdnem 1 millió eurót is kaphatsz

Az élelmiszer szkenner egy olyan eszköz, amellyel pár másodperc alatt meglehet állapítani egy-egy étel milyen összetevőkből áll. A food scanner-eknek egyre szélesebb választéka ismert. 

A tudomány és a technika fejlődésével pedig egyre több titkot tudhatunk meg egy-egy ételről, például azt, hogy mennyi kalória van egy hamburgerben, mennyire érett egy-egy déli gyümölcs.

food scanner élelmiszer szkenner Horizon 2020

A technika pedig mindennapi eszközeinkbe építi be alkalmazások formájában a kis tudort, így nemcsak USB formátumú letapogató eszköz, hanem mobiltelefonos alkalmazásként is mindig nálunk lehet. 

2016 március 9.-ig lehet pályázni az Európai Unió Horizon 2020 Food scanner díjára. 

food scanner élelmiszer szkenner Horizon 2020

A pályázaton az nyer 800 000 - 100 000 eurót, aki a legösszetettebb fodd scanner prototípust találja ki. Amely nem csak önmagában, hanem más eszközökkel például mobiltelefonnal kombinálva a legaprólékosabban meg tudja mutatni egy étel tápanyag-összetételét és az azokban található allergének jelenlétét. 

food scanner élelmiszer szkenner Horizon 2020

A pályázat nem titkolt célja, hogy a többségében túlsúlyos társadalom, kellő információval rendelkezzen az épp asztalra kerülő élelmiszerről, másrészt, hogy allergiával és intoleranciával küszködők is kellő információt kapjanak a táplálékbevitelük monitorozására.

A pályázatokat 2016 március 9.-ig lehet benyújtani a Horizon 2020 hivatalos honlapján.

Tovább